Tutkimusten mukaan, jopa 90% yrityskaupoista epäonnistuu. Haluatko olla poikkeus?

folder_openKasvu, Vastuullisuus

Onko organisaatiosi yrityskauppatilanteessa? Haluatko ostajana varmistaa yrityskauppasi onnistumisen?

Taloudellisen Due Diligencen jälkeen ymmärrät kohdeyrityksen tilanteen, raamit, haasteet ja kyvykkyydet. Sinun pitää poistaa päällekkäisyydet ja varmistaa, että sinulla on oikeat ihmiset mukana parhailla paikoilla. Tavoitteenasi on virittää uusi yritys kasvumoodiin.

Jo kohdeyritystä arvioitaessa kannattaa määritellä onnistuneen yrityskaupan kriteerit: mitä pitää tapahtua, että olemme tyytyväisiä? Kohdetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota yrityskulttuurien ja tunneilmastojen yhteensopivuuteen. Yrityskauppa menee helposti kiville, jos ostokohteen ja ostajan DNA:t ovat kovin poikkeavia toisistaan ja strategiat, arvot sekä tuotteiden ja palveluiden yhteensopivuus eivät toimi. Ylimääräistä hiertoa aiheuttavat myös yhtiöiden yhteensopimattomat taloushallinnon ja johtamisen prosessit ja järjestelmät, riittämättömät kyvykkyydet ja avainhenkilöiden osaamisen riittämättömyys uuteen tilanteeseen.  Riskienhallinnan prosessit kannattaa myös analysoida ja kehittää uudelle yritykselle sopiva malli.

Uuden yrityksen kasvuloikan mahdollistavat oikea kasvavan toimialan valinta, kilpailijoita parempi tarjoama, skaalautuvat liiketoimintamallit ja kannattavat asiakkuudet. Asiakkuuksien huolellinen analysointi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on keskeistä, jotta tiedetään mihin asiakkaisiin kannattaa panostaa ja mistä asiakkuuksista pitää luopua. On myös tärkeää sopia mahdollisimman nopeasti kumman yrityksen kulttuurilla ja brändillä mennään? Vai luodaanko uusi yhteinen identiteetti yhdessä?

Ostajataho usein olettaa, että omalla porukalla pystytään, osataan ja ehditään tehdä kaikki. Kuvitellaan, että itse tekeminen tulee kustannustehokkaammaksi. Valitettavan usein avainhenkilöt joutuvat yrityskauppatilanteissa liian koville, ylikuormittuvat ja tulee pitkiä sairaslomia. Liiketoimintamahdollisuudet jäävät tunnistamatta ja kasvu- ja kehitystavoitteet toteutumatta. llmenee sisäisiä ongelmia, valtataistelua, jopa loppuun palamista tai parhaat osaajat lähtevät pois, kun fokus karkaa liiketoiminnan kehittämisestä pudotuspeleihin.

Ota DEVE PARTNERS yrityskaupan läpiviennin kumppaniksi. Räätälöimme tarpeeseesi sopivan palvelupaketin ja neuvonantajat. Kasaamme kanssasi voittajatiimin. Autamme uuden organisaation yhteisen vision kirkastamisessa ja muutoksen läpiviennistä. Turvaamme kanssasi yritystoiminnan häiriöttömän jatkuvuuden integraation yli.

Varaa meiltä tunnin Teams – palaveri, niin käydään tilannettasi yhdessä läpi.

Aija Bärlund ja Jaana Palomäki

etunimi.sukunimi@devepartners.com

Founding Partners

DEVE PARTNERS

– Menestystä ja mielenrauhaa

Tags:

Lue myös